Business Internaţional

Americanii reacţionează la acuzaţiile ruşilor: Ucraina nu are un program de arme biologice. Rusia are de mult timp un program de arme biologice prin care încalcă legislaţia internaţională. Rusia încearcă să creeze un pretext pentru atac

Foto: Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU. Sursa foto: Profimedia Images

Foto: Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU. Sursa foto: Profimedia Images

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2022, 19:41 1175

Americanii au reacţionat la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, unde ambasadoarea rusă Vasily Nebenzya a susţinut că Moscova ar fi dovezi că ucrainenii ar fi făcut cercetare în domeniul armelor biologice.

„Ucraina nu are un program de arme biologice. (...) Nu există laboratoare de arme biologice susţinute de Statele Unite în Ucraina. Nici în apropiere de graniţa cu Rusia, nici altundeva”, a declarat Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, potrivit BBC.

Ea a adăugat că Ucraina îşi operează propriile laboratoare de cercetare în domeniul sănătăţii, menite să identifice şi să analizeze boli precum Covid-19, adăugând că SUA a oferit anterior sprijin ucrainenilor doar pentru „a face asta în siguranţă”.

Totuşi, implicarea americanilor în acest sens a fost întotdeauna una transparentă, aşa cum explică Thomas-Greenfield.

„Rusia este cea care are de mult timp un program de arme biologice prin care încalcă legislaţia internaţională”, a spus ambasadoarea SUA la ONU.

Ruşii au folosit-o pe Vasily Nebenzya pentru a scoate în faţă această teorie, prin care vor să-şi justifice agresiunea.

Nebenzya a susţinut că Ucraina s-a folosit de pandemia de Covid-19 ca acoperire pentru cercetările desfăşurate şi le-a spus delegaţilor că ţara invadată ar fi încercat să răspândească arme biologice prin infectarea păsărilor migratoare şi a liliecilor.

Ea nu a furnizat dovezi prin care să-şi susţină acuzaţiile, iar ambasadorul american Linda Thomas-Greenfield a subliniat că acuzaţiile au menirea de a „crea un pretext pentru atac”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO