Business Internaţional

Anul reglementărilor: Bundesbank, banca centrală a Germaniei, cere reglementări pe piaţa de criptomonede pentru protecţia consumatorilor

Anul reglementărilor: Bundesbank, banca centrală a...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2018, 16:00 356

Criptomonedele trebuie reglementate, a transmis Claudia Buch, vicepreşedinte al Bundesbank, pentru agenţia de ştiri Reuters. Aceasta susţine că nu crede că monedele digitale sunt o ameninţare la adresa stabilităţii financiare.

Buch a spus că speculaţiile şi volatiitatea din jurul monedelor virtuale nu reprezintă o ameninţare sistemică deoarece nu sunt finanţate prin credit, dar crede că reglementatorii ar trebui să introducă reguli pentru a proteja consumatorii, ţinând cont că asemenea speculaţii ar putea fi costisitoare pentru investitori.

„Rolul criptomonedelor în spălarea de bani şi în finanţarea activităţii criminare trebuie să fie de asemenea examinat cu atenţie”, a spus Buch.

„Nu văd o ameninţare la adresa stabilităţii financiare în acest moment, încât aceste speculaţii nu sunt finanţare în general cu împrumuturi, iar pieţele relevante sunt relativ mici”, adaugă vicepreşedintele.

Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar Internaţional  a cerut guvernelor şi băncilor centrale să dezvolte reglementări pentru acest tip de active pentru a le preveni din a deveni un nou „vehicul” în spălările de bani şi în finanţările teroriste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO