Business Internaţional

Apple a răscumpărat acţiuni de 10 mld. dolari în T2 şi este pe primul loc în lume

Apple a răscumpărat acţiuni de 10 mld. dolari în T2...

Autor: Anca Dumitrescu

22.09.2015, 20:55 372

“Valoarea în dolari a răscumpărărilor de acţiuni a scăzut cu 6,9% faţă de primul trimestru, la 134,4 miliarde de dolari, în timp ce în termeni anuali declinul a fost de 0,4%”, a declarat Andrew Birstingl, analist la FactSet, într-un raport trimestrial.

În ultimele 12 luni, răscumpărările de titluri efectuate de companii au totalizat 555,5 miliarde de dolari, nivel aproape neschimbat faţă de primul trimestru.

Grupul farmaceutic Pfizer, care a efectuat răscumpărări în mod constant în ultimii ani, a cumpărat titluri proprii în valoare de doar 2,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu 6,1 miliarde de dolari în primul trimestru.

Verizon Communications a redus la rîndul său achiziţiile de titluri proprii, cu 3,4 miliarde de dolari, comparativ cu primele trei luni ale anului.

”Un alt factor care a influenţat declinul răscumpărărilor de acţiuni este participarea mai scăzută la astfel de programe. Numărul companiilor care au răscumpărat acţiuni a scăzut de la 390 în primul trimestru la 378 în trimestrul al doilea”, a scris Birstingl.

Numărul companiilor care cumpără titluri proprii este totuşi mai mare decât media de 357 de companii înregistrată de la sfârşitul recesiunii, în iulie 2009.

Pentru al 12-lea trimestru consecutiv, cele mai active companii în aceste operaţiuni au fost cele din industria IT, acestea cheltuind în total 35,9 miliarde de dolari în intervalul aprilie-iunie. Astfel, patru din 10 răscumpărări de titluri au fost făcute de companii din sectorul tehnologiei, în frunte cu Apple, care a cumpărat cu 18,2% mai multe acţiuni proprii decât în primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO