Business Internaţional

Austeritatea şi vânătoarea de evazionişti închide un faimos club exclusivist de milionari din Italia

Austeritatea şi vânătoarea de evazionişti închide un faimos club exclusivist de milionari din Italia

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

17.06.2012, 00:00 609

Clubul Billionaire, un club de noapte faimos de pe coasta Sardiniei, va fi închis după ce timp de un deceniu a distrat supermodele, oligarhi şi vedete de la Hollywood, scrie The Telegraph.

Anunţul a fost făcut de proprietarul clubului, Flavio Briatore, care a acuzat guvernul tehnocrat al lui Mario Monti că a încurajat o atmosferă de sobrietate şi de invidie socială alimentată de o represiune împotriva evaziunii fiscale care a vizat proprietarii ambarcaţiunilor de lux şi ai maşinilor scumpe. "În Italia, dacă ai o ambarcaţiune mare şi ancorezi într-un port, eşti ori bandit, ori hoţ şi asta nu e bine. Guvernul actual a încurajat un fel de ură socială", a afirmat impresarul campionatului mondial de Formula Unu pentru revista italiană Chi.

Cu toate acestea, clubul de noapte exclusivist din Porto Cervo a prosperat în timpul lui Silvio Berlusconi, care are o vilă chiar pe coasta Sardiniei şi este prieten cu Briatore.

Un fotomodel din Rusia, care a lucrat la clubul Billionaire, este una dintre eroinele implicate în scandalurile sexuale ale fostul premier italian.

Briatore a menţionat că această vară este ultimul sezon în care va mai funcţiona clubul, din toamnă acesta urmând a fi închis.

Clienţii bogaţi ai clubului, care îşi parchează Ferrariurile şi Lamborghiniurile la intrare şi plătesc până la 800 euro pe o sticlă de şampanie, vor trebui să caute distracţia în altă parte. Printre clienţii celebri ai clubului de noapte se numără supermodelul Heidi Klum, boxeurul Mike Tyson şi actorul Danzel Washington.

Proprietarul Billionaire a decis că nu va mai investi în Italia: "M-am săturat de birocraţia din această ţară. Creăm locuri de muncă şi oportunităţi, însă este întotdeauna greu să obţii aprobare". Omul de afaceri va analiza rezultatele tinerilor antreprenori şi îi va recompensa pe cei mai buni cu posturi de manageri în imperiul său de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO