Business Internaţional

Banca Angliei păstrează ratele dobânzilor neschimbate la 5,25% însă semnalează reducerea acestora în curând. „Nu suntem încă în punctul în care putem reduce ratele dobânzilor, dar lucrurile se îndreaptă în acea direcţie”

Banca Angliei păstrează ratele dobânzilor neschimbate...

Autor: Valeriu Dănilă

21.03.2024, 19:16 47

Banca Angliei a decis joi să menţină neschimbată rata dobânzii la 5,2%, însă a indicat că se pregăteşte pentru reduceri, scrie CNBC.

Comitetul de politică monetară a votat 8-1 pentru a menţine nivelul dobânzii constant, un singur membru votând pentru reducerea acesteia la 5%.  

„În ultimele săptămâni am văzut dovezi încurajatoare că inflaţia încetineşte”, a declarat Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei.

„Am menţinut astăzi dobânzile la 5,25% pentru a fi siguri că inflaţia revine în ţinta de 2% şi rămâne acolo. Nu suntem încă în punctul în care putem reduce ratele dobânzilor, dar lucrurile se îndreaptă în acea direcţie”, a adăugat acesta.

Inflaţia a atins 3,4% în februarie, cel mai scăzut nivel din septembrie 2021, conform datelor publicate miercuri.

Economia Marii Britanii a intrat în recesiune tehnică în ultimul trimestru din 2023, după finalul a doi ani de stagnare economică, Banca Angliei fiind nevoită să balanseze între reducerea inflaţiei şi stabilitatea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO