Business Internaţional

Buffett: Wall Street este ca o biserică rătăcită de la calea binelui din cauza jocurilor de noroc

Warren Buffett: Wall Street este ca o biserică rătăcită de la calea binelui din cauza jocurilor de noroc
05.10.2010, 19:02 71

Miliardarul american Warren Buffett a comparat Wall Street cu obiserică ale cărei acţiuni sunt benefice societăţii, dar carerătăceşte calea binelui pentru că operează în paralel jocuri denoroc, transmite Bloomberg, citată de Mediafax Business.

"Wall Street face multe lucruri bune, dar are şi un cazinou.Este ca o biserică ce organizează o tombolă în weekend", a spusBuffet la o conferinţă organizată de revista Fortune laWashington.

Buffet, care conduce conglomeratul Berkshire Hathaway, sebazează pe băncile de investiţii pentru a finanţa achiziţii, ca ceaîn valoare de 27 de miliarde de dolari a căii ferate BurlingtonNorthern Santa Fe, sau pentru a oferi instrumente derivate care îipermit să speculeze pe bursă. Berkshire a investit cinci miliardede dolari în grupul financiar Goldman Sachs în toiul crizeifinanciare.

Miliardarul, supranumit şi "Oracolul din Omaha", pentruinvestiţiile foarte bune, a criticat repetat Wall Street pentrupariurile excesive pe piaţa imobiliară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO