Business Internaţional

Bulgarii susţin că au găsit moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, descoperire care va scoate economia din groapă

Bulgarii susţin că au găsit moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, descoperire care va scoate economia din groapă
13.08.2010, 12:56 174

Arheologii şi clericii bulgari susţin că au dezgropat pe oinsulă de pe costa Mării Negre moaştele Sfântului Ioan Botezătorul,descoperire care - potrivit oficialilor- ar putea impulsionaturismul şi economia ţării, scrie Wall Street Journal, în ediţia online de vineri.

"Guvernul Bulgariei se uită la descoperire ca la o mântuire, deordin financiar", scrie ziarul american.

Clericii Bisericii Ortodoxe Bulgare susţin că oseminteledescoperite de arheologul Kazimir Popkonstantinov în insula Sf.Ivan, cea mai mare din Bulgaria, aparţin sfîntului creştin.

Autorităţile au alocat deja zeci de milioane de euro cătrepregătirea zonei pentru vizitatori. Constructorii lucrează laextinderea portului şi la amenajarea unei noi parcări, ghidurileturistice sunt rescrise, iar pe drumuri au apărut noi semne şiindicatoare care ajută turiştii să găsească moaştele.

Unii experţi sunt însă sceptici în această privinţă, cât şi înceea ce priveşte potenţialul economic al descoperirii.
Michael Hesemann, istoric care ajută Vaticanul să evalueze vechimearelicvelor religioase, spune că moaştele "par să fie autentice",dar consideră că nu au acelaşi "potenţial de box office" precumalte descoperiri din lumea creştină.

Biserica Romano Catolică a anunţat că nu se poate pronunţa pânăla efectuarea testelor iar validarea descoperirii include şi alţifactori care trebuie luaţi în considerare.

Cu toate acestea, vestea descoperirii a atras până acum mulţimide credincioşi în pelerinaj la biserica Sfântul Gheorghe unde suntdepuse temporar osemintele. Reprezentanţi ai bisericii afirmă cănumărul persoanelor care participă la slujba zilnică a crescut dela 100 la 3.000, iar în prezent se vând mai multe lumânări într-ozi decât se vindeau până acum într-un an întreg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO