Business Internaţional

Bursa elveţiană investighează dificultăţile tehnice de marţi care au dus la oprirea bursei timp de 3 ore, cea mai mare întrerupere din mai mult de un deceniu. „Nu poţi face nimic şi asta e frustrant.”

Bursa elveţiană investighează dificultăţile tehnice...

Autor: Valeriu Dănilă

14.06.2023, 15:47 57

Bursa elveţiană investighează defecţiunea tehnică de marţi care a provocat cea mai gravă întrerupere a a tranzacţionării din mai mult de un deceniu, scrie Bloomberg. Insituţia a transmis că va comunica rezultatele anchetei în cateva zile.

„A fost o problemă tehnică”, a spus Juerg Schneider, şeful de relaţii cu mass-media al bursei elveţiene, fără a oferi detalii despre natura specifică a problemei. Putem „exclude cu siguranţă că a fost un hack”, adăugând că a fost prima astfel de întrerupere din 2012.

Tranzacţionarea cu acţiuni şi instrumente derivate a fost întreruptă marţi la scurt timp după ora locală 11 a.m. şi nu a fost reluată decât la ora 14:00. Defecţiunea a făcut ca indicele pieţei elveţiene să se oprească, afectând tranzacţiile în unele dintre cele mai mari companii europene, cum ar fi Nestle SA şi Roche Holding AG. Având în vedere datele privind inflaţia preţurilor de consum din SUA, aceasta a provocat frustrare în rândul traderilor.

„S-a simţit ca şi cum ar fi durat secole, trei ore înseamă enorm într-o zi de tranzacţionare, în special dacă se anunţă înflaţia din SUA”, a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist senior la Swissquote Bank. „Nu poţi face nimic şi asta e frustrant.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO