Business Internaţional

Bursele europene au deschis în uşoară urcare, în aşteptarea licitaţiei de obligaţiuni a Italiei

Bursele europene au deschis în uşoară urcare, în aşteptarea licitaţiei de obligaţiuni a Italiei

Autor: Vlad Popescu

29.12.2011, 11:10 214

Bursele europene au revenit joi în urcare, dar pe un volum redus de tranzacţionare, datorită optimismului investitorilor legat de licitaţia de obligaţiuni de stat cu maturitatea pe termen lung pregătită de Italia, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,2% în debut, după ce miercuri acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile în scădere, trase în jos de titlurile companiilor germane, precum Daimler .

"Volumul este scăzut şi sper că licitaţia Italiei va avea rezultate rezonabile. Finanţarea pe trei ani acordată de BCE a fost grozavă, deoarece a adus multă stabilitate în sistem, în piaţă", a arătat un trader londonez.

Costurile de finanţare pe termen scurt ale Italiei şi celorlalte ţări de la "periferia" zonei euro au scăzut puternic în urma schemei de finanţare pe trei ani derulată săptămâna trecută în premieră de Banca Centrală Europeană (BCE). Băncile din zona euro au absorbit 489 miliarde euro de la BCE.

Sectorul minier înregistrează cele mai importante creşteri în deschiderea şedinţei de joi pe bursele europene, indicele resurselor de bază urcând cu 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO