Business Internaţional

Bursele europene au deschis vineri în scădere, pe fondul temerilor privind Grecia

Autor: Vlad Popescu

10.02.2012, 11:03 167

Bursele europene au deschis vineri în scădere, după ce miniştrii Finanţelor din zona euro au impus noi condiţii Greciei înainte de a aproba al doilea acord de ajutor extern, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,6% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

Indicele bancar STOXX Europe 600 Banking a scăzut cu 1,9%, din cauza temerilor privind expunerea băncilor pe datoriile de stat din sudul zonei euro.

Liderii politici greci au convenit să susţină măsurile de austeritate şi reformele cerute de CE, FMI şi BCE în schimbul aprobării celui de-al doilea acord de ajutor extern, de 130 miliarde euro, însă miniştrii Finanţelor din zona euro au cerut noi garanţii şi mai mutle tăieri ale cheltuielilor publice.

Bursele din Asia au scăzut vineri pe fondul temerilor privind situaţia din Grecia. La New York, principalii indici bursieri de pe Wall Street au închis joi cu creşteri modeste, de 0,1-0,4%, datorită optimismului generat de acordul de la Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO