Business Internaţional

Bursele o iau la vale de teama unei recesiuni în W

12.08.2010, 23:58 14

Bursele americane au scăzut puternic după ce Fed a anunţat cămenţine rata dobânzii de politică monetară la nivelul minim istoricde 0-0,25% şi continuă să sprijine economia prin achiziţii detitluri. Nici bursele europene şi asiatice nu au rămas indiferente,în condiţiile în care prinde tot mai mult contur ideea că revenireaeconomiei mondiale ar putea încetini şi unele dintre cele mai marieconomii ar putea fi victimele unei recesiuni în W. Burseleeuropene au început să îşi revină timid ieri după declinul demiercuri, însă la jumătatea şedinţei acestea oscilausemnificativ.
Astfel, indicele britanic de referinţă FTSE a crescut cu 0,46%,până la 5.269 puncte, după ce în urmă cu o zi se depreciase cu2,44%. Evoluţia indicelui a fost influenţată şi de anun­ţul BănciiAngliei care a modificat în sens negativ pre­viziunile de creştereeconomică pentru economia britanică.
Indicele francez avansa cu 0,02% la jumătatea şedinţei, până la3.627 puncte, după fluctuaţii puternice. Acelaşi sce­nariu seaplica şi indicelui german DAX, care scădea cu 0,3%.
La New York, bursele au postat un declin puternic, co­bo­rând subnivelul de la începutul anului. Indicele Dow Jones IndustrialAverage a închis şedinţa la 10.378 de puncte, în scădere cu 2,49%faţă de ziua precedentă, şi cu peste 200 de puncte sub nivelul dinprima zi a lui 2010. Şi ceilalţi doi indici ai bursei americaneS&P 500 şi respectiv Nasdaq s-au de­preciat cu 2,82 şirespectiv 3,01%. Pentru pieţele ame­ricane aceasta a fost cea maislabă şedinţă bursieră din ultima lună.
"Bursele percep în mod negativ încetinirea ritmului de creştere aleconomiilor din întreaga lume", a spus Michael Woolfolk, de lafondul de investiţii BNY Mellon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO