Business Internaţional

Business MAGAZIN. Un imperiu de 30 de miliarde de dolari începe să se clatine: EG Group, fondat de fraţii Issa, care deţin gigantul de retail britanic Asda, are probleme. Muntele de împrumuturi luat în era banilor ieftini trebuie returnat, iar dobânzile mari bat la uşă, în timp ce averile celor doi fraţi au început să scadă vertiginos

Business MAGAZIN. Un imperiu de 30 de miliarde de dolari...

Autor: Iulian Tenchiu

20.03.2024, 14:06 191

Moshin şi Zuber Issa, deţinătorii unuia dintre cele mai mari lanţuri de retail din Marea Britanie, şi-au dezvoltat imperiul în era banilor ieftini, prin zeci de împrumutui destinate investiţiilor, care i-au transformat în unii dintre cei mai mari proprietari de benzinării şi magazine de proximitate din întreaga  lume. Acum, când dobâznile sunt la un nivel record, împrumuturile care totalizează un milard de dolari, trebuie returnate, scrie Bloomberg.

Cei doi fondatori se luptă să menţină controlul asupra imperiului lor de afaceri, care include peste 6.000 de benzinării din întreaga lume, restaurante Subway şi unul dintre cei mai mari băcănii din Marea Britanie. Imperiul fraţilor Issa este evaluat la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Valoarea combinată a participaţiilor lor la EG Group şi Asda, unul dintre cele mai mari lanţuri de retail din ţară deţinut de fraţii Issa, a scăzut cu aproape 60% de la sfârşitul anului 2021 şi valorează acum aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO