Business Internaţional

Business MAGAZIN. Întrebarea care ţine o ţară întreagă în şah: Este Javier Milei, libertarianul care a declarat război băncilor şi vrea să revitalizeze economia printr-o „terapie de şoc”, un nebun care va aduce dezastrul pentru Argentina sau un maestru al pragmatismului care va salva naţiunea de la haosul economic ?

Business MAGAZIN. Întrebarea care ţine o ţară...

Autor: Iulian Tenchiu

18.12.2023, 12:48 213

Lilia Lemoine, fostă specialistă în IT şi pasionată de cosplay,  construia nu de mult machete ale băncii centrale argentiniene pentru ca Javier Milei să le distrugă într-un act artistic, în faţa a zeci de oameni pregătiţi să asculte discursurile şi ideile radicale ale celui ce avea să devină preşedintele Argentinei, scrie Financial Times.

 „Obişnuiam să glumesc spunând că făceam magie voodoo asupra băncii centrale pentru a o închide. De aceea am făcut-o cât mai realistă posibil”, a declarat Lemoine.

Acum, zilele lor de a distruge machete ale băncii centrale în mijlocul discuţiilor s-au terminat. Lemoine se află în congresul argentinian în calitate de deputat nou ales pentru partidul lui Milei, iar Milei însuşi a devenit preşedinte în urmă cu o săptămână, într-o perioadă de criză economică profundă.

Novicele politic în vârstă de 53 de ani - ale cărui personaje anterioare au inclus un iubitor fanatic de câini, ultra-libertarian, intelectual nonconformist şi jucător de fotbal - a suferit o schimbare dramatică de imagine de la campanie, îmbrăcându-se sobru şi vorbind în termeni serioşi, de om de stat, conform poziţiei recent câştigate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO