Business Internaţional

Business Magazin. Netflix a ajuns să-ţi planifice vacanţa

Business Magazin. Netflix a ajuns să-ţi planifice vacanţa

Autor: Ioana Matei

05.11.2023, 18:31 260

Fie că sunteţi fani sau nu, seria Emily în Paris şi-a pus amprenta asupra modului în care o nouă generaţie de telespectatori ai Netflix percep Parisul - iar acum gigantul de streaming şi-a dat acordul folosirii brandului seriei pentru organizarea de scurte vacanţe în Paris care oferă experienţe personalizate aşa cum sunt văzute în show.

Potrivit presei internaţionale, ideea de „setjetting” s-a impus în timpul restricţiilor de Covid - când telespectatorii a trebuit să se imagineze în locaţiile elegante pe care le priveau pe ecran, deoarece nu le era permis să iasă din casă. Emily in Paris, de exemplu, a fost difuzat în 58 de milioane de gospodării în 2020, creând o piaţă pentru călătoriile pariziene - iar setjettingul a devenit ulterior o direcţie de călătorie, deoarece oamenii pot acum să călătorească în străinătate pentru a vizita locul în care s-au desfăşurat scenele lor favorite de film.

În cazul lui Emily Cooper, tânăra americană care vine din Chicago pentru a lucra într-o agenţie de marketing fictivă, fanii pot acum să se adune în piesele de decor din Paris, cum ar fi Place de l’Estrapade din arondismentul 5, unde Emily găseşte un apartament. Piaţa drăguţă are toate caracteristicile unui decor parizian - arhitectură semeaţă, fântâni arteziene, copaci înfrunziţi şi un bistro tradiţional francez, deşi de fapt, în trecut acesta era un loc destinat torturii. Un start-up de călătorii, Dharma, a primit aprobarea organizării acestor vacanţe de la Paramount Global, părintele producătorului show-ului, MTV Entertainment Studios; iar Netflix le permite de asemenea utilizarea conţinutului şi brandului serialului. Dharma va organiza tururi de câteva zile numite Parisul cu Emily, în care gazdele numite „Emileaders” vor ghida grupuri de 8-16 participanţi în jurul locaţiilor bine-cunoscute din serial şi prin experienţe captivante axate pe lifestyle, modă şi romantism. Turiştii pot avea parte de experienţe precum consumarea unor cocktailuri Lillet-Spritz, participarea la un curs de seducţie sau la cursuri de pregătire franceză şi de patiserie.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO