Business Internaţional

Business MAGAZIN. Un paradis imobiliar se pregăteşte să se confrunte cu dezastrul: Marii proprietari de locuinţe şi-au asumat datorii enorme pe care sperau să le plăteacă din chirii. Nota de plată a ajuns la un trilion de dolari şi nu există suficienţi bani pe masă pentru a o achita

Business MAGAZIN. Un paradis imobiliar se pregăteşte...

Autor: Iulian Tenchiu

12.08.2023, 18:01 16871

Blocurile de locuinţe, considerate mult timp un paradis în lumea imobiliarelor, ajung să se transforme încet într-un cancer pentru universul american al real-estateului, scrie The Wall Street Journal.

Investitorii au crescut preţurile apartamentelor timp de ani de zile, atraşi de creşterea constantă a chiriilor şi de perspectiva unor profituri uriaşe. Mulţi şi-au asumat prea multe datorii, aşteptând să poată creşte chiriile suficient de repede pentru a le achita, iar nota de plată însumează acum 1 trilion de dolari.

Investitorii sunt puşi într-o situaţie complicată în care vor trebui să returneze sume uriaşe de bani pe care nu i-au încasat aşa cum se aşteptau, ceea ce ar putea duce la un val de credite imobiliare neperformante. În oraşe precum Los Angeles sau San Francisco proprietarii intră în faliment pe bandă rulantă, iar declinul pare să nu se oprească.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO