Business Internaţional

Business MAGAZIN. Ţara europeană care se afundă într-un haos economic care nu pare să se mai termine: Economiştii şi-au pierdut de tot optimismul şi anunţă că o nouă recesiune se pregăteşte să lovească în timp ce creşterea economică se mai vede la orizont abia „după cinci semestre consecutive”

Business MAGAZIN. Ţara europeană care se afundă...

Autor: Iulian Tenchiu

16.10.2023, 12:13 5695

Germania nu va scăpa de o a doua recesiune în acest an, în condiţiile în care economia considerată de mult timp ca fiind motorul Europei se confruntă cu probleme economice din cauza încetinirii cu care se confruntă industria, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,2% în trimestrul încheiat în septembrie şi va scădea probabil cu încă 0,1% până la sfârşitul anului 2023,  potrivit economiştilor. Predicţiile acestora indică faptul că o redresare slabă se va instala apoi.

„Creşterea economică va fi slabă timp de mai mulţi ani din cauza mai multor probleme structurale. În consecinţă, economia germană se va contracta în acest an şi se ca confrunta cu o creştere slabă” a declarat Dennis Huchzermeier, economist senior la Institutul de Cercetare Handelsblatt din Duesseldorf.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO