Business Internaţional

Business MAGAZIN. UE se implică într-un uriaş proiect rupt din filmele SF în lupta cu schimbările climatice: Uniunea Europeană este gata să coopereze într-un plan climatic care presupune intervenţii asupra vremii sau blocarea razelor solare. Experţii spun că riscurile sunt enorme

Business MAGAZIN. UE se implică într-un uriaş proiect...

Autor: Iulian Tenchiu

27.06.2023, 13:13 346

Uniunea Europeană se va alătura unui efort internaţional pentru a evalua dacă intervenţiile la scară largă, cum ar fi devierea razelor solare sau modificarea tiparelor meteorologice ale Pământului, reprezintă opţiuni viabile pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie Bloomberg.

Blocul comunitar va anunţa miercuri un plan pentru evaluarea implicaţiilor de securitate ale unei planete care se încălzeşte rapid, cum ar fi potenţialul ca lipsa apei sau a alimentelor să declanşeze conflicte şi migraţie. O parte din această evaluare include studierea pericolelor potenţiale ale interacţionării cu atmosfera.

”Aceste tehnologii vin cu noi riscuri pentru oameni şi ecosisteme, în timp ce ar putea, de asemenea, să sporească dezechilibrele de putere între naţiuni, să declanşeze conflicte şi să ridice o multitudine de probleme etice, juridice, de guvernanţă şi politice„ arată un studiu.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO