Business Internaţional

Business MAGAZIN. Una dintre cele mai mari bănci din lume are probleme: Profitul Goldman Sachs s-a prăbuşit cu 58% după ce creditele de consum şi-au pierdut avântul

Business MAGAZIN. Una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Iulian Tenchiu

20.07.2023, 08:27 2344

Golman Sachs a raportat în trimestrul al doilea un profit de 1,22 mld. dolari, în scădere cu 58%, faţă de anul trecut. Pierderile vin pe fondul unei cereri mai slabe pentru creditele de consum, dar şi din cauza unor probleme întâmpinate de departamentul de gestionare a activelor, scrie The Wall Street Journal.

Acţiunile s-au cotat la 3,08 dolari, sub aşteptările analiştilor care preconizau 3,16 dolari pe acţiune. Veniturile au fost de 10,9 miliarde de dolari, în scădere cu 8% faţă de anul trecut. Aceasta a depăşit totuşi cele 10,6 miliarde de dolari estimate de analişti.

Goldman este singura dintre băncile mari care a ratat aşteptările privind câştigurile pe acţiune. Şi în timp ce Citigroup şi Morgan Stanley au raportat, de asemenea, scăderi ale profitului, cea a Goldman a fost cea mai mare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO