Business Internaţional

Canada reuşeşte să combată scăderea natalităţii: Populaţia creşte pentru prima oară la 40 de milioane de locuitori datorită imigraţiei. „Pentru a ne extinde baza agricolă, industrială şi tehnologică, avem nevoie de mai mulţi oameni să vină aici.”

Canada reuşeşte să combată scăderea natalităţii:...

Autor: Valeriu Dănilă

19.06.2023, 15:38 349

Într-un moment în care ţările industrializate din întreaga lume se confruntă cu ratele natalităţii în scădere şi forţă de muncă îmbătrânită, Canada pariză masiv pe imigraţe pentru a împiedica declinul economic, scrie Bloomberg.

Săptămâna trecută, populaţia Canadei a depăşit 40 de milioane de oameni pentru prima dată în istorie, pe fondul imigraţiei munucitorilor, refugitaţilor şi studenţilor străini.

Pentru administraţia prim-ministrului Justin Trudeau, experimentul masiv de imigrare este o modalitate de a lărgi piaţa muncii pe măsură ce concurenţa globală pentru muncitori calificaţi se intensifică. De asemenea, reflectă o ambiţie pe termen lung a Canadei de a-şi extinde prezenţa internaţională şi de a ieşi din umbra SUA.

„Pentru a ne extinde baza agricolă, industrială şi tehnologică, avem nevoie de mai mulţi oameni să vină aici.”, a spus Usha George, profesor în politica de imigraţie la Toronto Metropolitan University.

Creşterea populaţiei a stimulat angajările şi consumul, ajutând economia să reziste unei campanii de majorare a ratelor dobânzii. Cu toate acestea, într-o ţară care găzduieşte de multă vreme una dintre cele mai fierbinţi pieţe de locuinţe din lume, planul guvernului a atras numeroase critici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO