Business Internaţional

Care este lanţul de cafenele românesc ce se luptă cu giganţi mondiali precum Starbucks sau McCafe. Tocmai a intrat în top zece cele mai extinse reţele de cafenele din Europa

Care este lanţul de cafenele românesc ce se luptă cu...

Autor: Cristina Roşca

23.10.2022, 18:39 2204

Top zece cele mai extinse reţele de cafenele din Europa: Brandul românesc 5 to Go a intrat pe locul zece în clasamentul condus de giganţii McCafe, Costa Coffee şi Starbucks.

Cele mai extinse zece reţele de cafenele din Europa aveau împreună la finalul anului trecut peste 13.500 de unităţi, dintre care 350 (adică 2,5% din total) aparţineau companiei româneşti 5 to Go, care a intrat în 2021 pe locul zece în clasament, conform datelor Food Service Europe & Middle East analizate de ZF.

Reţeaua locală, fondată în 2015 de Radu Savopol şi Lucian Bădilă, s-a dezvoltat accelerat, urcând astfel două poziţii în topul dominat de „greii“ McCafe, Costa Coffee şi Starbucks.

Mai mult, din top zece, de departe cel mai alert ritm de dezvoltare îl are brandul românesc 5 to Go, care a ajuns la aproape 350 de cafenele la finalul anului trecut, după o creştere cu 44,6% a numărului de unităţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO