Business Internaţional

Care este preţul unei cafele de la Starbucks în mai multe ţări din lume, comparativ cu România

Care este preţul unei cafele de la Starbucks în mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.11.2017, 13:13 24764

Deşi compania Starbuck susţine că produsele oferă acelaşi gust şi aceeaşi aromă intensă a cafelei, indiferent de locaţia în care alegi să o comanzi, preţurile diferă de la ţară la ţară, potrivit Business Insider.

În România, preţul unui Caffe Latte este de 15 lei.

Prin comparaţie, în New York, cel mai scump loc din Statele Unite de unde poţi comanda un caffe latte, acesta ating preţul echivalent al sumei de 12,5lei.

Capitala Germaniei, Berlinul, înregistrează cele mai ridicate preţuri la cafeaua Starbucks, preţul unui caffe latte fiind de 24 de lei.

În Copenhaga, pentru acelaşi caffe latte poţi plăti 23 de lei.

În Norvegia, Starbucks-ul este foarte răspândit, poţi găsi o cafenea la fiecare colţ de stradă, iar preţul unui latte atinge 21 de lei.

În Finlanda, Belgia şi Suedia preţurile pentru un latte sunt asemănătoare, fiind de 19 lei în primele două state menţionate, respectiv de 18 lei în Suedia.

Nu în ultimul rând, dacă alegi să îţi bei cafeaua la „poalele” Turnului Eiffel vei plăti pentru ea 17,5 lei.

În concluzie, deşi veniturile românilor nici nu se compara cu statele menţionate în această listă, preţul unui latte în România este foarte apropiat de cel al unui latte, în unele din cele mai prolifice state din lume, fiind chiar mai scump decât în New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO