Business Internaţional

Care este prima mare ţară europeană ce poate să cadă pradă noii crize financiare

Care este prima mare ţară europeană ce poate să cadă...

Autor: Business Magazin

26.08.2022, 22:20 759

Italia, prima victimă a crizei? Fondurile speculative au făcut cel mai mare pariu împotriva Italiei de la criza financiară globală încoace

Fondurile speculative au făcut cel mai mare pariu împotriva obligaţiunilor guvernamentale italiene de la criza financiară globală încoace, din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de tulburările politice de la Roma şi de dependenţa ţării de importurile de gaze ruseşti.

"Italia pare că va fi cea mai vulnerabilă şţarăţ la înrăutăţirea condiţiilor economice", a declarat un mare investitor în fonduri speculative, adăugând că astfel de pariuri sunt acum "larg răspândite", mulţi manageri jucând pe diferenţa dintre obligaţiunile germane şi cele italiene.

Valoarea totală a obligaţiunilor italiene împrumutate de investitori pentru a paria pe o scădere a atins luna aceasta cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008, depăşind 39 de miliarde de euro, potrivit datelor S&P Global Market Intelligence.
Graba investitorilor de a paria împotriva Italiei are loc în contextul în care ţara se confruntă cu dificultăţi economice cauzate de creşterea preţurilor la gazele naturale în Europa, precum şi cu un climat politic tensionat, în contextul în care se apropie alegerile din septembri, relatează FT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO