Business Internaţional

Care sunt regiunile din Scoţia care au votat pentru independenţă

Care sunt regiunile din Scoţia care au votat pentru...
19.09.2014, 11:36 2518
Doar patru regiuni dintre cele 32 de subdivbiziuni administrative ale Scoţiei au votat majoritar pentru separarea de Marea Britanie, în referendumul pentru independenţă organizat joi, arată un grafic în timp real realizat de The Guardian, pe baza informaţiilor publicate de birourile electorale.
 
Cetăţenii din zonele de consiliu (în engleză "council areas") Glasgow (53,5%), West Dunbartonshire (54%), Dundee (57,3%) şi North Lanarkshire (51,1%) au votat în proporţie majoritară pentru independenţa Scoţiei în referendumul istoric organizat joi.
 
Scoţia este împărţită administrativ în 32 de astfel de sub-diviziuni denumire "council areas". Cu toate acestea, în Glasgow, regiune care a optat pentru separarea de Regatul Unit, trăieşte aproape un sfert din populaţia de circa 5,1 milioane a Scoţiei, respectiv aproape 600.000 de persoane în oraşul Glasgow şi încă pe atât în centrul de extindere urbană Glasgow.
 
Liderul separatiştilor scoţieni, premierul Alex Salmond, şi-a recunoscut, vineri, înfrângerea la referendumul organizat joi în Scoţia, în cadrul căruia majoritatea populaţiei a votat împotriva independenţei de Marea Britanie, relatează AFP.
 
"Scoţia a decis, cu majoritate, să nu devină o ţară independentă", a declarat Salmond într-o intervenţie publică la Edinburgh, după publicarea rezultatelor aproape definitive ale referendumului de joi.
 
După numărarea voturilor din 31 dintre cele 32 de circumscripţii, 1.914.187 de persoane au votat împotriva independenţei, ceea ce reprezintă mai mult decât cele 1.852.828 de voturi necesare pentru a obţine o victorie în acest referendum, potrivit datelor oficiale anunţate de BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO