Business Internaţional

Casa Albă: Biden i-a transmis lui Cioloş că apreciază reformele privind statul de drept

Casa Albă: Biden i-a transmis lui Cioloş că apreciază...

Autor: Departamentul Politic

25.05.2016, 10:50 92

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, în cadrul întrevederii de marţi seara, Joseph Biden a apreciat eforturile premierului Dacian Cioloş de a implementa reforme esenţiale privind buna guvernanţă şi statul de drept, remarcând progresul pentru consolidarea democraţiei şi creşterea economică, precum şi dezvoltarea parteneriatului economic între România şi SUA.

Cei doi înalţi oficiali au convenit asupra importanţei ca aliaţii să ia măsuri de întărire a NATO pe flancul estic şi sudic, în cadrul Summit-ului de la Varşovia, care va avea loc în perioada 8-9 iulie,

De asemenea, potrivit sursei citate, Biden şi Cioloş au discutat despre importanţa dezvoltării sectorului energetic al României ca parte a sistemului european de securitatea energetică şi au notat necesitatea de a sprijini şi impulsiona eforturile de reformă ale Republicii Moldova.

Vicepreşedintele american i-a mulţumit premierului Cioloş pentru contribuţia la misiunea din Afganistan şi a transmis condoleanţe pentru cei doi soldaţi români ucişi pe 7 mai.

Premierul Dacian Cioloş se află într-o vizită în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO