Business Internaţional

Ce-aţi zice de o călătorie lentă şi scumpă cu trenul la Cercul Polar? Trenurile de lux ale Europei

Ce-aţi zice de o călătorie lentă şi scumpă cu...

Autor: Catalina Apostoiu

18.07.2023, 22:24 208

Călătoriile cu trenuri de lux sunt o adevărată industrie în Europa.

În nordul Europei, Inlandsbanan sau Inland Line din Suedia repre­zin­tă una dintre cele mai bune metode de vizualiza şi trăi viaţa din zonele rurale şi din sălbăticia din această ţară, ajungând până în Laponia.

Ruta de 1.300 km trece prin mai multe rezervăţii naturale, iar călă­to­ria durează şase zile. Totuşi, în func­ţie de pachetul ales, diferite iti­nerare pot dura mai mult timp pen­tru a permite diferite activităţi, ca pes­cui­tul şi canotajul.

Linia ferată a fost construită în scopuri defensive, însă astăzi a de­venit o opţiune pentru călătorii locali şi internaţionali aflaţi în căutarea u­nei aventuri lente în nordul conti­nentului. Tarifele variază în funcţie de opţiuni. Luxul nu primează, ci experienţa. Altfel nici n-ar putea să fie. Fiecare kilometru de frumuseţe trebuie trăit, nu dormit. Unele opţi­uni includ şi călătorii cu elicopterul, deci sunt scumpe.

Trenul Arctic te transportă 43 km printr-un peisaj pustiu, sălbatic şi impresionant de-a lungul liniei ferate Ofot. Linia se întinde din Narvik, Nordland, până în Kiruna din Suedia şi este cea mai nordică cale ferată a Norvegiei. De la fiordul din Narvik, până în munţii din Suedia, există mai multe evenimente istorice care alcă­tuiesc un fundal dramatic pentru această experienţă.

Cu munţi extrem de înalţi, cas­cade dramatice şi privelişti fantastice asupra fiordului, călătoria străbate un peisaj arctic frumos şi sălbatic. Trenul are mai multe opriri pentru ca toată lumea să poată profita din plin de călătorie, iar cu ajutorul aplicaţiei Voice of Norway poate fi ascultată istoria locurilor străbătute.

În Spania, trenul ultraluxos cu cu­şete Transcantabrico îşi poartă oaspe­ţii într-o călătorie de 8 zile din Santiago de Compostela către oraşul Leon.

Ruta celebrează de asemenea mân­carea şi vinurile de renume mon­diale din nordul Spaniei, trenul o­prin­du-se la unele dintre cele mai bune restaurante ale lumii şi servind meniuri speciale în timpul călătoriei.

Toată lumea cunoaşte romanul fai­mos al Agathei Christie Crima din Orient Express sau cel puţin a văzut filmul cu acelaşi titlu. Trenul de lux Orient Express va funcţiona din nou în 2023, făcând posibile călătorii către mai multe oraşe europene în lux com­plet, notează Daily News Hungary.

Elegantul tren Venice Simplon Orient Express este extrem de popular. Călătoria cu acesta oferă pasagerilor o experienţă unică şi de neuitat. În plus, un comfort deplin, mese şi băuturi uimitoare sunt incluse în preţ.

Actualele rute ale trenului de lux includ Paris-Budapesta, Budapesta-Paris, Londra-Budapesta şi Budapesta-Londra.

O călătorie de două zile şi o noapte cu acest tren din Paris până în Budapesta în octombrie 2023 are un preţ cuprins între 5.900 de dolari şi 10.500 de dolari pe adult, în funcţie de cabina aleasă. Ar fi o crimă să nu te plimbi o dată în viaţă cu trenul Orient Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO