Business Internaţional

Ce bănci din SUA mai sunt în pericol? S&P Global reduce ratingul a cinci instituţii financiare americane, citând creşterea costurilor de împrumut

Ce bănci din SUA mai sunt în pericol? S&P Global reduce...

Autor: Valeriu Dănilă

22.08.2023, 15:58 120

S&P Global a redus luni ratingurile unor bănci americane, explicând că majorarea costurilor de finanţare şi problemele din comerţ le-ar putea pune la încercare sănătatea financiară, scrie Reuters.

Agenţia a redus ratingurile pentru Associated Banc-Corp şi Valley National Bancorp în ceea ce priveşte riscurile de finanţare şi dependenţa mai mare de depozitele intermediate, în timp ce UMB Financial Corp, Comerica Bank şi KeyCorp au fost retrogradate din cauza ieşirilor de depozite.

Decizia S&P Global va creşte costurile pentru sectorul bancar, care încearcă să treacă peste efectele crizei de la începutul acestui an, când prăbuşirea Silicon Valley Bank şi Signature Bank a declanşat o pierdere a încrederii şi a dus la o criză a depozitelor la mai mulţi creditori regionali.

Costurile de împrumut la nivel global au crescut şi ele, randamentele cupoanelor de trezorerie americane atingând cel mai mare nivel din ultimii 16 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO