Business Internaţional

Ce produse ”Made in România” exportă Lidl. Care sunt principalele ţări care importă produse româneşti

Ce produse ”Made in România” exportă Lidl. Care...
02.05.2016, 14:18 3655

Produsele exportate, ca de altfel tot ce produce Lidl pe continentul european, sunt destinate tot pieţelor de pe bătrânul continent. Produsele care au plecat din România au mers către ţări precum Bulgaria, Grecia, Ungaria, Cehia sau Slovacia.

Printre cei mai importanţi parteneri de export ai companiei se numără Expur (producător de ulei), Ocean Fish (peşte), URBB (bere), Fabrica de Lapte Braşov (lactate), Tymbark Maspex România (sucuri/ snackuri) sau Murfatlar România (vin).

„În acest moment, avem zeci de furnizori alături de care am dezvoltat o colaborare de încredere şi împreună cu care am putut să aducem o mulţime de produse româneşti pe rafturile magazinelor Lidl din alte ţări. Şi în 2016, dezvoltarea relaţiilor cu furnizorii locali rămâne o prioritate pentru noi şi vom continua să creştem numărul de exporturi.“

Nemţii de la Lidl au intrat pe piaţa locală oficial în 2011 prin preluarea lanţului de magazine de tip discount Plus, cu 107 magazine la acel moment. Ulterior, nemţii s-au extins cu magazine construite de la zero, ducând reţeaua la aproape 200 de unităţi.

Afacerile Lidl au fost de circa 800 mil. euro în 2014, iar oficialii discounterului spuneau că nu mai e mult până la pragul de 1 mld. euro, fără a înainta însă un orizont de timp. Lidl este parte a grupului german Schwarz, care mai deţine local şi Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO