Business Internaţional

Cei mai mari producători de petrol ai lumii, forţaţi să acumuleze datorii

Cei mai mari producători de petrol ai lumii, forţaţi...

Autor: CătăIina Apostoiu

03.03.2016, 00:00 986

Declinul de 70% al preţurilor petrolului înregistrat de la mijlocul anului 2014 a afectat puternic finanţele ţărilor mari producătoare de petrol din întreaga lume, obligându-le chiar şi pe cele mai bogate dintre acestea să se îndatoreze, potrivit unui nou raport citat de CNBC.

În urma prăbuşirii preţurilor petrolului, chiar şi Arabia Saudită s-a văzut nevoită să emită titluri de datorie de urgenţă, ţara fiind acum aşteptată să reprezinte 70% din nivelul împrumuturilor realizate de toate ţările din Golf în acest an, potrivit agenţiei de rating S&P.

Nivelul îndatorării ţărilor producătoare de petrol este de aşteptat să se menţină ridicat în 2016, în condiţiile în care multe dintre aceste ţări fac eforturi pentru a face faţă consecinţelor dramatice ale prăbuşirii preţurilor petrolului, se mai arată în raportul S&P.

Agenţia se aşteaptă ca cele 13 ţări din regiunea MENA (Orientul Mijlociu şi Africa de Nord) să împrumute aproximativ 134 miliarde de dolari în 2016, comparativ cu 143 miliarde de dolari în 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO