Business Internaţional

Cel mai mare restaurant McDonald’s din lume va fi deschis doar 45 de zile. Galerie FOTO

   Cel mai mare restaurant McDonald’s din lume va fi deschis doar 45 de zile. Galerie FOTO

McDonald’s Londra

Autor: , Bogdan Cojocaru

30.06.2012, 10:04 1458
 

Cel mai mare restaurant McDonald's din lume se va deschide luna viitoare la Londra, pe perioada Jocurilor Olimpice, compania estimând venituri de 3,7 milioane de euro în acest interval, după care va demola construcţia, scrie Daily Mail.

 

Jocurile Olimpice încep pe 27 iulie şi se încheie pe 12 august, fiind găzduite de Londra. Capitala britanică va găzdui pe cei mai în formă, rapizi şi puternici atleţi din lume. În mijlocul complexului Olimpic, se va putea găsi un alt superlativ: cel mai mare McDonald's de pe glob. Aşa că, în timp ce olimpicii îşi vor forţa limitele la maxim, spectatorii vor consuma zeci de mii de burgeri şi de porţii de cartofi prăjiţi.

 

Având 279 de metri pătraţi, mega-restaurantul a luat locul McDonald's-ului din Moscova, care fusese până acum cel mai mare restaurant din franşiză. Restaurantul rusesc îşi va recâştiga titlul pe 9 septembrie când filiala din Londra va fi demontată după ceremonia de încheiere a Jocurilor Paralimpice.

 

Cel mai mare McDonald's va fi primul restaurant sustenabil, 75% din materialele clădirii vor putea fi reciclate şi refolosite. Scopul oficialilor Londrei este să organizeze "cele mai ecologice Jocuri Olimpice de până acum".

 

Restaurantul imens, de două etaje, va avea o capacitate de 1200 de persoane pe oră şi venituri estimate de 3 milioane de lire sterline (3,7 milioane euro) pe perioada Jocurilor Olimpice. Oficiali ai McDonald's au indicat că restaurantul va avea 20 de puncte de comandă şi 1500 de locuri.

Restaurantul este unul dintre cele patru filiale existente în complex, două fiind deschise publicului, unul pentru atleţi şi oficiali şi un altul, pentru centrul de presă. Împreună vor servi 1,75 milioane de mese în 29 de zile pentru aproximativ 85% din clienţi. Restaurantul principal va oferi una dintre cele mai bune panorame din complexul olimpic la primul etaj de pe terasă, unde vor fi 150 de locuri. La cel mai mare McDonald's vor fi repartizaţi cei mai buni 500 de angajaţi dintre cei 85.000 din Anglia, lucrând câte 200 de persoane pe tură.

Sponsorul global s-a legat de Jocurile Olimpice din 1968, când compania le-a adus cu avionul atleţilor hamburgeri la Grenoble, în Franţa, după ce şi-au exprimat dorinţa de a consuma produse McDonald's. Lanţul de magazine a fost criticat pentru promovarea consumului de fast food când oamenii ar fi trebuit să celebreze sportul şi un stil de viaţă sănătos.

Se estimează că la Jocurile Olimpice, una din zece mese vor fi consumate la McDonald's.

Săptămâna trecută, membri ai consiliului londonez au declarat că firmele care comercializează "junk food" nu ar trebui ataşate de imaginea Jocurilor Olimpice. Cadbury şi Coca-Cola de asemenea, sunt sponsori.

"Londra a câştigat dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice în 2012 cu condiţia de a pregăti o generaţie de copiii mai activi şi sănătoşi în toată lumea", a spus Jenny Jones, membru al Partidului Verde.

"Acelaşi comitet al Jocurilor Olimpice care a desemnat Londra ca gazdă continuă să menţină contracte cu sponsori ce furnizează mâncare cu un grad ridicat de calorii contribuind la riscul epidemiei de obezitate. Reclamele la mâncărurile bogate în calorii, sare şi zahăr sunt interzise pe posturile de televiziune pentru copiii. Jocurile Olimpice încalcă aceste reguli furnizând un val de mesaje publicitare despre mâncăruri şi băuturi bogate în calorii ce contrazic idealul atletic", a mai spus Jones.

Executivii McDonald's se vor bucura de locuri speciale la acest eveniment important. Compania a indicat că directorul global executiv Jim Skinner şi executivul pe zona Angliei, Jill McDonald, împreună cu alţi oficiali vor avea bilete pentru locurile corporate la evenimente precum ceremoniile de deschidere şi încheiere, la atletism şi înot.

Restaurantul îşi va deschide porţile pe 28 iulie, a doua zi după ceremonia de deschidere.

Din motive de securitate, mega-restaurantul nu se va deschide în ziua ceremoniei de inaugurare a jocurilor, când mulţi oaspeţi VIP şi şefi de state vor fi prezenţi pentru acest eveniment.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO