Business Internaţional

China construieşte o cale ferată care va face legătura cu India

China construieşte o cale ferată care va face legătura...

Autor: Alexandru Nanu

24.07.2014, 13:02 778

China intenţionează, până în 2020, să extindă calea ferată care face legătura cu Tibetul  la graniţele cu India, Nepal şi Bhutan, scrie un ziar local în ediţia de joic, citat de Reuters.


China a inaugurat în 2006 calea ferată către Lhasa, capitala Tibetului. Acest drum parcurs cu trenul vă oferă imagini minutate cu vârfuri pline degheaţă de pe munţii tibetani ce ating altitudini de până la 5.000 de metri deasupra nivelului mării. Această construcţie este o parte a eforturilor guvernului de a stimula dezvoltarea statului.


Criticii acestui proiect de cale ferată, inclusiv tibetani exilaţi şi grupurile nomade, spun că drumul a stimulat imigraţia masivă care ameninţă stilul tradiţional de viaţă, axata pe filozofia budistă.


Global Times, o publicaţie editată de cotidianul de stat People's Daily, a scris că o linie de cale ferată către Shigatse, locul tradiţional al celei de-a doua mari figuri din budismul tibetan, Panchen Lama, se va deschide oficial luna viitoare.


Segmentul va fi extins în perioada 2016-2020 către două puncte separate, unul la graniţa dintre Nepal şic elălalt la graniţa cu India şi Bhutan, a spus Yang Yulin,  adjunctul căilor ferate din Tibet, fără să ofere alte detalii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO