Business Internaţional

Chinezii au undă verde: Fuziune gigant în valoare de 43 de miliarde de dolari între ChemChina şi Syngenta, doi mamuţi din industria produselor chimice

Chinezii au undă verde: Fuziune gigant în valoare de 43...

Autor: Anca Olteanu

05.04.2017, 15:15 504

Aprobarea Uniunii Europene depinde de compania ChemChina, care trebuie să renunţe la o parte semnificativă din unitatea de pesticide Adama, o serie de pesticide generice pe care unitatea le dezvoltă, câteva pesticide Syngenta, dar şi active şi personal, a transmis printr-un comunicat Comisia Europeană.

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite a aprobat, marţi, fuziunea dintre ChemChina şi Syngenta, cu condiţia ca firmele să elimine trei tipuri de pesticide în Statele Unite.

Autorităţile antitrust din China analizează, de asemenea, propunerea de alianţă.

Preluarea, anunţată acum un an, este una dintre fuziunile care ar putea reforma industria globală de agrochimicale. Acordul dintre Dow Chemical şi DuPont a fost avizat de UE cu anumite concesii. Bayer încă are nevoie de aprobare pentru cumpărarea companiei Monsanto. Combinate, tranzacţiile ar reduce şase mari jucători la trei giganţi: unul american, unul german şi unul chinez.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO