Business Internaţional

Chirii ieftine şi viaţă de noapte. Care sunt cele mai bune zece oraşe în care poţi să locuieşti ca studnet

Click să începeţi topul celor mai bune oraşe în care să locuiţi

Topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2018, 11:49 3819

În ciuda temerilor că Londra îşi va pierde din farmec în urma Brexitului, capitala Marii Britanii conduce topul celor mai bune oraşe în care poţi fi student, în urma unui studiu realizat de analiştii de la Quacquarelli Symonds, potrivit platformei World Economic Forum.

Studiul a fost lansat săptămâna aceasta şi este la a cincea ediţie. Londra a trecut de pe poziţia a treia pe prima, urmată de Tokyo şi de Melbourne.

Pentru a realiza acest index, analiştii de la QS se uită la şase indicatori: calitatea învăţământului, mixul de studenţi, dezirabilitatea, activitatea angajatorilor, accesibilitate şi perspectiva studenţilor.

Fiecare indicator reprezintă informaţii cu privire la o serie de perspective ale studenţilor, care includ totul de la siguranţă şi poluare, până la incluziune socială şi popuaritatea universităţilor locale printre angajatori.

Deşi Londra este pe primul loc în clasamentul final, în ceea ce priveşte activitatea angajatorilor, se situează pe locul doi, după Tokyo.

În ciuda costurilor de trai şi de chirie mai ridicate în Londra faţă de restul Marii Britanii, capitala britanică are 17 universităţi internaţionale precum UCL ( University College London – în top 10 cele mai bune universităţi din lume).

Din perspectiva studenţilor, Montreal este cel mai bun oraş în care poţi accesa studii superioare, urmat de Munchen şi Melbourne, care completează top 3.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO