Business Internaţional

Cine a profitat de pe urma crizei bancare din martie: Fondurile de investiţii au câştigat peste 7 miliarde de dolari punând pariuri împotriva sectorului financiar

Cine a profitat de pe urma crizei bancare din martie:...

Autor: Valeriu Dănilă

07.04.2023, 13:26 1985

Fondurile de investiţii private au obţinut câştiguri de peste 7 miliarde de dolari. Aceasta au pariat împotriva acţiunilor băncilor în timpul crizei care a zguduit sectorul, titrează Financial Times.

Câştigurile extraordinare au venit într-o lună sumbră pentru bănci, cu prăbuşirea Silicon Valley Bank şi vânzarea de urgenţă a Credit Suisse.

Short sellerii au obţinut profituri totale estimate de aproximativ 1,3 miliarde de dolari din  pariurile împotriva SVB, potrivit Ortex. Alte câştiguri de 848 de milioane de dolari au venit din pariurile împotriva First Republic, ale cărei acţiuni au scăzut cu 89% în martie.

Investitorii au câştigat 684 de milioane de dolari din shortarea Credit Suisse, deoarece o criză de încredere a băncii elveţiene a făcut ca acţiunile sale să scadă cu 71%. Profiturile din vânzarea în lipsă făcute sectorul bancar din SUA şi Europa au totalizat 7,2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO