Business Internaţional

Cine este cea mai bogată femeie din Europa, cu o avere de peste 43 de miliarde de euro, şi ce plănuieşte aceasta să facă cu afacerea sa

Cine este cea mai bogată femeie din Europa, cu o avere...

Autor: Business Magazin

11.02.2024, 08:11 370

Atunci când cel mai bogat om al Europei de Est a murit subit în urma unui accident aviatic, foarte puţini ştiau cine este soţia sa, scrie Bloomberg.

Trei ani mai târziu, problema a dispărut, iar numele Renatei Kellnerova a devenit sinonim cu PPF – un uriaş conglomerat de business praghez care operează în telecomunicaţii, media, servicii financiare şi e-commerce – care gestionează peste 60.000 de angajaţi şi operaţiuni în 25 de ţări diferite.

Imperiul este evaluat la 43 de miliarde de dolari şi este cel mai bine cunoscut pentru că gestionează televiziunnile din şase ţări ale Europei de Est, fiind totodată şi una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Cehia.

Cu active estimate la peste 40 de miliarde de dolari, PPF este marele câştigător al tranziţiei post-comuniste, un success bifat de fostul om de afaceri Petr Kellner, după ce acesta a decis extinderea pe pieţele efervescente din Asia şi Rusia.

În contextul războiului, al tensiunilor geopolitice şi turbulenţele cu care afacerile se confruntă, PPF a decis să prioritizeze mai degrabă creşterea businessului prin operaţiuni ceva mai aproape de casă şi să îşi slăbească influenţa din zonele mai îndepărtate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO