ZF 24

Cine va fi noul sef al Trezoreriei americane

09.11.2008, 22:15 17

Lista candidatilor pentru postul de secretar al Trezoreriei americane in cadrul administratiei noului presedinte al Statelor Unite, Barack Obama, se scurteaza de la zi la zi, scrie The Wall Street Journal. Au mai ramas doi candidati care au temperamente total diferite, insa sunt persoane ce impartasesc filosofii similare in ceea ce priveste modalitatea de manevrare a crizei financiare globale.

Fostul secretar al Trezoreriei din timpul administratiei Clinton, Lawrence Summers, si presedintele Fed din New York, Timothy Geithner sunt protagonistii acestei batalii. Primul este un academician ce are arma cuvantului de partea sa, in timp ce cel de-al doilea este un tehnocrat convins. Amandoi sunt insa protectorii interventionismului statal, si adeptii unui raspuns mai agresiv la atacurile crizei financiare.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care vor fi atributiile pe care va trebui sa le preia noul sef al Trezoreriei si care sunt viziunile celor doi candidati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO