Business Internaţional

Cod galben de ploi şi vânt în momentul prăbuşirii elicopterului SMURD

Cod galben de ploi şi vânt în momentul prăbuşirii...

Autor: Mediafax

02.06.2016, 16:07 111

Potrivit anunţului făcut de meteorologii din Republica Moldova, este în vigoare un cod galben de averse puternice, însoţite de grindină. Avertizarea presupune semnalarea unor averse puternice de (15-30 l/m2) pe arii extinse, precum şi un vânt izolat (50 l/m2) cu grindină.

Codul galben este valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova până vineri, iar potrivit martorilor accidentului de elicopter în zonă ploua foarte tare atunci când pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor.

Toţi cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova au murit în accident, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, echipajul de la bordul elicopterului, era format din patru persoane, pilotul, copilotul, medicul şi asistentul medical. Medicul şi asistentul medical erau de la serviciul de primiri urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO