Business Internaţional

Cod roşu de ninsori abundente şi temperaturi scăzute în Irlanda şi unele părţi din Marea Britanie

Cod roşu de ninsori abundente şi temperaturi scăzute...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

01.03.2018, 14:47 144

Met Eireann, serviciul meteorologic irlandez, a avertizat că stratul de zăpadă va continua să crească din cauza ninsorilor abundente prognozate să cadă în toată ţara, iar unele zone de coastă, în special în sud şi est, va fi viscol, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

Met Office, serviciul de meteorologie britanic, a emis avertizări de cod roşu pentru sud-vestul Angliei şi centrul Scoţia, în condiţiile în care ţara se confruntă şi cu intemperiile generate de furtuna Emma, după ce un front de aer rece din Siberia a provocat, săptămâna aceasta, haos în toată Europa.

Multe drumuri şi majoritatea şcolilor au fost închise în cele două ţări, iar sute de maşini au rămas blocate pe şosele din Anglia şi Scoţia în cursul nopţii, potrivit presei britanice.

Serviciul feroviar britanic a transmis că traficul feroviar va fi suspendat joi seara şi vineri dimineaţa în zonele aflate sub cod roşu.

Aeroporturile Heathrow şi Gatwick din Londra au rămas deschise joi, însă multe zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri mari.

Un front atmosferic siberian, denumit de către meteorologi "Bestia din est", a generat ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturile cele mai scăzute din ultimii ani în mai multe regiuni din Europa, în special Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberică şi Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO