Business Internaţional

Coletul suspect primit la sediul Ministerului german de Finanţe, expediat din Grecia-Poliţia elenă

Coletul suspect primit la sediul Ministerului german de...

Autor: Raluca Manga

16.03.2017, 10:56 53

Coletul suspect a fost observat miercuri de un angajat al biroului de sortare a corespondenţei de la Ministerul german de Finanţe în jurul orei 10.00 (11.00, ora României).

Potrivit unor surse citate de publicaţiile Bild şi Berliner Morgenpost, pachetul îi era destinat ministrului german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.

"Poliţia germană ne-a informat despre colet, trimis prin serviciul poştal elen ELTA, avea ştampile greceşti pe el", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei elene pentru Reuters, sub condiţia anonimatului.

Poliţia din Grecia a fost informată verbal despre acest incident de omologii germani şi aşteaptă documente în acest sens.

Ministrul elen adjunct pentru Protecţia Cetăţenilor, Nikos Toskas, s-a aflat în contact cu omologiul său german, a mai spus oficialul citat.

Poliţia a anunţat că numele expeditorului trecut pe colet este cel al unui politician conservator de rang înalt, Adonis Georgiadis, vicepreşedinte al partidului Noua Democraţie.

Georgiadis a confirmat că numele său a fost folosit ca expeditor al pachetului.

"Din păcate este adevărat şi nu este deloc amuzant. Ţintirea mea de către terorişti este continuă", a spus el pe Twitter.

Librăria lui Georgiadis de la Atena a fost atacată marţi cu canistre de gaz, provocând pagube minore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO