Business Internaţional

Coreea de Nord a testat recent un motor de rachetă

Coreea de Nord a testat recent un motor de rachetă

Autor: Mircea Olteanu

28.06.2017, 11:17 50

Un oficial american anonim a declarat pentru Reuters că Phenianul a testat un motor care "ar putea fi folosit pentru treapta finală a unei rachete intercontinentale".

Totuşi, experţii Institutului 38 North, din cadrul Universităţii Johns Hopkins, au declarat că nu este clar dacă testul efectuat la complexul de lansare Sohae a fost pentru un motor de rachetă intercontinentală.

Institutul a precizat că pe baza imaginilor filmate din satelit se pare că nord-coreenii au "testat un motor de rachetă de dimensiuni mici" în jurul datei de 22 iunie.

Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi a lansat zeci de rachete de la începutul acestui an, fapt ce sugerează o intensificare a eforturilor de consolidare şi modernizare a arsenalului balistic al ţării.

Testele efectuate de forţele regimului de la Phenian au condus la o amplificare a tensiunilor cu Coreea de Sud şi Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO