Business Internaţional

Crematoriile iau faţa înmormântărilor clasice în SUA. Industria „morţilor" de 16 mld. dolari este ameninţată de scăderi dramatice

Crematoriile iau faţa înmormântărilor clasice în...

Autor: Greta Bogdan

20.08.2016, 16:30 275

Înmormântările clasice nu mai sunt o afacere profitabilă pentru americani, procentul celor care aleg să îşi incinereze morţii fiind din ce în ce mai mare, scrie publicaţia Time.

Dacă timp de mai multe decenii la rând cetăţenii din SUA au ales îngroparea ca modalitate de a trece „pe lumea cealaltă", respectând toate cutumele impuse în cazul unui astfel de eveniment nedorit, în prezent acest lucru se întâmplă tot mai rar. 

Potrivit unor asociaţii citate de Time, americanii optează pentru crematoriu, iar procentul înregistrat anul trecut în ceea ce priveşte numărul incinerărilor este de 49%. La polul opus, numărul celor care au fost îngropaţi a rămas la 45%, ceea ce denotă faptul că metoda incinerării a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. 

Unul dintre motivele pentru care balanţa se înclină în favoarea crematoriilor ar fi şi faptul că în ultima perioadă toleranţa religioasă este mai prezentă în rândul cultelor religioase, ceea ce încurajează această metodă prin care oamenii aleg să treacă în nefiinţă.

În timp ce înmormântările reprezintă nişte ceremonii complexe, care implică multe cheltuieli din partea familiilor, incinerările sunt simple şi ieftine, acesta fiind un alt argument prin care americanii au fost convinşi să renunţe la tradiţia respectată ani de-a rândul. 

Astfel, creşterea businessului cu incinerări a început să „dărâme", uşor - uşor, industria ţinută în viaţă de decese, care valorează aproape 16 mld. dolari, potrivit Time. Din 2005 până în prezent, numărul înmormântărilor tradiţionale a scăzut cu aproape 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO