Business Internaţional

Dacă vă întrebaţi ce profit face Ryanair: Compania vrea să reducă preţurile biletelor pentru a „umple” avioanele în timp ce pasagerii sunt alungaţi de preţurile prohibitive

Dacă vă întrebaţi ce profit face Ryanair: Compania...

Autor: Valeriu Dănilă

29.07.2023, 17:01 5029

Ryanair şi-a redus prognoza privind numărul de pasageri pentru acest an şi spune că ar putea fi nevoie să reducă preţurile biletelor pe măsură ce pasagerii devin mai atenţi la costuri, scrie Bloomberg.

Compania aeriană low-cost ar putea reduce preţurile spre sfârşitul anului pentru a atrage mai mulţi clienţi, Rynair dorind să atragă printr-o politică a costurilor mici pentru pasageri, spune CFO-ul Neil Sorahan.

„Vrem să umplem avioanele aşa că vom reduce preţurile atât cât este necesar”, a continuat acesta. „La acest moment este încă prea devreme pentru a prezice unde vor fi preţurile”.

Cererea ridicată pentru vacanţe a impulsionat situaţia economică a operatorilor aerieni, după o lungă perioadă de restricţii de călătorie în timpul pandemiei de Covid-19. Cu toate acestea, îngrijorarea creşte că zborurile se vor reduce drastic după perioada concediilor, consumatorii confruntându-se cu inflaţie şi dobânzi mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO