Business Internaţional

Deloitte continuă şirul concedierilor din Big Four: Compania a anunţat că va reduce 1.200 de posturi din SUA. Ce divizie este cea mai afectată

Deloitte continuă şirul concedierilor din Big Four:...

Autor: Valeriu Dănilă

21.04.2023, 17:10 720

Deloitte şi-a anunţat angajaţii că va elima aproximativ 1.200 de posturi în SUA, reacţionând astfel la o încetinire a activităţii sale de consultanţă, titrează Financial Times.

Concedierile se ridică la un procent de 1,5% din totalul forţei de muncă al companiei de pe teritoriul SUA. Însă, acestea ar putea fi mai mari în alte divizii afectate mai puternic, precum activitatea de consultanţă financiară.

Liderii diviziei de risc şi consiliere financiară de la Deloitte au dezvăluit amploarea concedierilor într-o conferinţă cu personalul, potrivit angajaţilor care au discutat problema pe forumurile online. Reducerile în cadrul acestei divizii se ridică la 3% din personalul total.

„Afacerile noastre din SUA continuă să beneficieze de o cerere puternică a clienţilor”, a spus un purtător de cuvânt al Deloitte. „Pe măsură ce creşterea în anumite zone se moderează, luăm măsuri acolo unde este necesar.”

Disponibilizările făcute Deloitte sunt mai puţin profunde decât cele de la rivalii EY şi KPMG. În februarie, KPMG a declarat că disponibilizează personalul din divizia de consultanţă care însumează aproape 2% din forţa de muncă din SUA. EY a declarat la începutul acestei săptămâni că 5% din personalul său din SUA îşi va pierde locurile de muncă, 3.000 de oameni în total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO