Business Internaţional

Deutsche Bank a avut profit de 1,78 mld. euro

02.08.2007, 17:45 9

Oficialii celei mai importante banci germane, Deutsche Bank, au declarat ca profitul companiei a crescut cu 31% in cel de-al doilea trimestru al anului, scrie Bloomberg.
Profitul net a crescut la 1,78 mld. euro sau 3,60 euro pe actiune, fata de 1,35 mld. euro sau 2,44 euro pe actiune, cat
s-a inregistrat in perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere a surclasat previziunile analistilor, care estimau un profit de 1,61 mld. euro.
Profitul brut a crescut cu 32%, ajungand la 2,7 mld. euro, iar profitul diviziei de instrumente financiare, condusa de Anshu Jain si Michael Cohrs, a crescut cu 30%, ajungand la 1,8 mld. euro.
Avansul profitului Deutsche Bank a depasit media de crestere de 15% a sapte dintre cele mai importante banci americane.
Profitul din cel de-al doilea trimestru a fost impulsionat si de vanzarea sediului de pe Wall Street din New York, pentru care a incasat 126 mil. euro.
PNB Paribas, cea mai mare banca franceza dupa valoarea de piata, a anuntat ca profitul net in cel de-al doilea trimestru a crescut cu 20%, ajungand la 2,28 mld. euro.
Actiunile Deutsche Bank au scazut cu 6,4% in ultima luna, scadere cauzata de temerile ca declinul pietei creditelor din Statele Unite va afecta incasarile din cea de-a doua parte a anului.
Compania este dispusa sa plateasca 1,45 mld. de euro pentru achizitia Abbey Life, divizia pentru asigurari de viata a companiei britanice Lloyds TBS Group. Aceasta achizitie va adauga mai mult de 300 mil. euro la profitul net anual al bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO