Business Internaţional

Deutsche Bank nu mai este cea mai amendată bancă din lume: Royal Bank of Scotland ar putea plăti până la 5 miliarde de dolari

Deutsche Bank nu mai este cea mai amendată bancă din...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.05.2018, 18:10 206

Royal Bank of Scotland poate întrece Deutsche Bank în ceea ce priveşte amenzile. RBS poate fi amendată cu 4,9 miliarde de dolari pentru o serie de abateri legislative, majoritatea venind dinspre braţul de investiţii al băncii, relatează Bloomberg.

RBS, banca care a condus una dintre cele mai mari case de intermediere financiară din lume, este obligată să plătească mai multe amenzi pentru abaterile băncii de investiţii.

Rolul său în vânzarea obligaţiunilor garantate cu ipotecă care au alimentat criza locuinţelor din SUA ar putea costa banca RBS 4,9 miliarde de dolari, în conformitate cu termenii unui acord provizoriu încheiat cu Departamentul de Justiţie al SUA, săptămâna trecută.

Acest lucru ar putea duce la creşterea penalităţilor legale ale băncii, de la începutul anului 2008 la 17,9 miliarde de dolari, întrecând creşterea înregistrată de Deutsche Bank de 17,3 miliarde de dolari, sumă cheltuită în primul trimestru de bancă, conform datelor publicate de bancă şi potrivit calculelor făcute de Bloomberg.

Deutsche Bank are amenzi pe care încă nu le-a plătit, ceea ce înseamnă că ar putea recupera teren şi are şanse să ajungă din nou în top.

Reprezentanţii ambelor bănci, RBS - 70% deţinute de guvernul britanic - şi Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Anul trecut, RBS a înregistrat primul său profit anual de un deceniu încoace. Creditorul său a fost „lovit” de multitudinea de scandaluri care au prins băncile mondiale, RBS şi Deutsche Bank. Acestea includ operaţiunile Libor şi indicele de schimb valutar sau practicile sale în emiterea şi subscrierea de titluri de valoare ipotecară rezidenţiale din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO