Business Internaţional

Dezastru la Ericsson: Veniturile au scăzut cu 14% şi compania se îndreaptă spre restructurări masive

Dezastru la Ericsson: Veniturile au scăzut cu 14% şi...

Autor: Ştefan Stan

12.10.2016, 10:03 6582

Ericcson nu a reuşit să îşi atingă ţinta de câştiguri semestrul trecut, în condiţiile unei scăderi a cererii de echipamente de reţea.

Aceasta este cea mai recentă lovitură pe care producătorul suedez o primeşte, în condiţiile în care trece şi printr-o restructurare menită să aducă reduceri de costuri, scrie Bloomberg.

Veniturile Ericsson au scăzut cu 14%, la 51,1 miliarde de coroane (5,8 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, iar profitul brut a scăzut la 28%, faţă de 34%, potrivit unui anunţ al companiei. Analiştii estimaseră vânzări de 54,2 miliarde de coroane şi un profit brut de 33%.

”Rezultatul nostrum este semnificativ mai mic decât era anaticipat, cu un final de semestru extraordinar de slab, care a deviat de la modul în care ne aşteptam să evolueze piaţa”, a spus Jan Frykhammar, CEO al Ericsson. ”Trendul negativ din industrie a accelerat”, a adăugat el.

Amploarea scăderii pune din nou în lumină provocările pe care Ericsson trebuie să le depăşească pentru a ţine pasul cu creşterea alertă a competiţiei şi scăderea cererii din partea operatorilor telecom.

După ce scăderile au început să erodeze profiturile, Ericsson a anunţat săptămâna trecută că plănuieşte să disponibilizeze 3.000 de persoane în Suedia, o cincime din forţa de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO