Business Internaţional

„Dintotdeauna am considerat Microsoft locul unde tehnologia mobilă se duce ca să moară“

„Dintotdeauna am considerat Microsoft locul unde...
04.09.2013, 20:55 4369

Seria Lumia, rezultatul parteneriatului dintre Nokia şi Microsoft, a fost introdusă în 2011. Telefoanele Nokia cu sistem de operare Windows au o cotă de piaţă de doar 3,7%.

„Microsoft a realizat că succesul nu mai era posibil fără să controleze întregul lanţ valoric. Nokia a realizat că avea nevoie de un aliat puternic, cu forţa financiară de a promova mai departe smartphone-urile Lumia“ – Francisco Jeronimo, director de cercetare la firma IDC. (Bloomberg)

„Dintotdeauna am considerat Microsoft locul unde tehnologia mobilă se duce ca să moară. Nu sunt prea sigur dacă noua relaţie, mai strânsă, le va permite să producă telefoane mai bune decât în cadrul alianţei“ – Michael Morgan, analist la ABI Research Inc. (Wall Street Journal)

Microsoft şi-a încercat norocul pe segmentul mobile cu tableta Surface, lansată în 2012. Vânzările au fost însă dezamăgitoare.

„Microsoft are nevoie de aplicaţii inovatoare pentru dispozitive Win­dows cu scopul de a atrage noi clienţi, iar preluarea Nokia arată dezvoltatorilor de aplicaţii că Microsoft este hotărâtă să reuşească pe segmentul mobil“ – Maribel Lopez, Lopez Research LLC.

„Marjele de profit sunt mereu mai mici pe segmentul hardware decât pe software. Microsoft va trebui să suporte greul schimbării. Nu e niciun dubiu că marja i se va restrânge“ – Sameet Sinha, analist la B. Riley & Co.

După vânzarea diviziei de telefoane, Nokia va rămâne cu activităţile din domeniul echipamentelor pentru reţele de telecomunicaţii, derulate prin firma Nokia Solutions and Networks (NSN).

 

„Viitorul pentru NSN este destul de solid. Există oportunităţi serioase în toată lumea pentru furnizorii de reţele şi echipamente“ – Hannu Rauhala, analist la Pohjola Bank.

„Noua Nokia nu este sexy şi nu va avea o creştere spectaculoasă, dar nici nu va trece prin eşecuri spectaculoase. Nokia va fi mult mai competitivă pentru că nu va mai risipi bani“ – Daniel Lacalle, manager de portofoliu la Ecofin Ltd. (Bloomberg)

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO