Business Internaţional

Directorul general al Pfizer a fost testat pozitiv pentru a doua oară cu COVID

Directorul general al Pfizer a fost testat pozitiv pentru...

Autor: Dorin Oancea

25.09.2022, 08:53 43

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, scrie Reuters.

"Mă simt bine şi nu am simptome", a declarat Bourla într-un comunicat.

Bourla, în vârstă de 60 de ani, a contactat în luna august COVID şi a început un tratament cu Paxlovid, tratamentul antiviral oral COVID-19 al companiei.

Paxlovid este un medicament antiviral care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienţii în vârstă.

Bourla a primit patru doze de vaccin COVID dezvoltat de Pfizer şi partenerul său german BioNTech.

Şeful executivului a declarat că nu a luat încă noul rapel bivalent.

Dezvoltate de Moderna şi de echipa Pfizer şi BioNTech, noile aşa-numite vaccinuri bivalente au ca scop abordarea subvariantelor BA.5 şi BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% şi, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite, pe baza celor mai recente date.

"Nu am făcut încă noul vaccin de rapel bivalent, deoarece am urmat liniile directoare ale CDC de a aştepta trei luni de la precedentul meu caz de COVID, la mijlocul lunii august", a adăugat Bourla.

În august, FDA a autorizat vaccinurile de rapel actualizate ale Pfizer şi Moderna care vizează subvariantele BA.4 şi BA.5 Omicron, dominante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO