Business Internaţional

Donald Trump afirmă că Brexit va fi un "lucru grozav" şi anticipează continuarea destrămării UE

Donald Trump afirmă că Brexit va fi un "lucru grozav"...

Autor: Mircea Olteanu

16.01.2017, 08:55 321

"Popoarele, ţările, îşi doresc propria lor identitate şi Marea Britanie şi-a dorit propria sa identitate", a declarat Trump, prezicând că "alte state vor părăsi" Uniunea Europeană.

În cadrul interviului, preşedintele-ales a apreciat că ţările europene reacţionează la influxul de imigranţi care le ameninţă identitatea naţională, scrie The Associated Press.

"Cred că nu va fi prea uşor să rămână uniţi. Şi mai cred că: dacă refugiaţii continuă să vină în diferite regiuni din Europa...va fi foarte greu să rămână împreună, pentru că oamenii sunt foarte supăraţi din cauza acestui lucru".

Trump a indicat că îi este indiferent dacă Uniunea Europenă se destramă sau nu, o poziţie total diferită de a administraţiei Obama, care înainte de Brexit a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Preşedintele-ales a mai afirmat că doreşte negocierea cât mai rapidă a unui acord comercial echitabil cu Marea Britanie, fiind de părere că procesul de Brexit "se va dovedi un lucru grozav", scrie Huffington Post. Liderul american a mai precizat că o va invita pe şefa guvernului britanic Theresa May la Casa Albă, cât mai curând după învestirea lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO