Business Internaţional

După ce a studiat vieţile a sute de milionari din lume, un cercetător a descoperit reţeta succesului pentru cei care vor să se îmbogăţească

După ce a studiat vieţile a sute de milionari din lume,...

Autor: Alexandra Marcu

12.09.2015, 00:00 7406

După 5 ani de studii în care autorul american Thomas Corley a chestionat peste 233 de milionari din Statele Unite a descoperit că aceştia au diverse obiceiuri care îi ajută să economisească bani şi să se îmbogăţească. Printre ele se numără şi păstrarea evidenţei cheltuielilor, folosirea cupoanelor de reducere şi stabilirea obiectivelor, scrie Business Insider.

Păstrarea unei evidenţe clare a cheltuielilor te ajută să îţi dai seama dacă ai activat diferite servicii cu cardul, precum newsletterele unor branduri pe care le plăteşti fără să fi conştient de taxele abonării.

Un alt sfat oferit de Corley este acela de a ne face cele mai ieftine tipuri de asigurări de sănătate, asigurări de casă şi maşină. Abonamentele la internet şi telefonie mobilă trebuie să fie cele mai ieftine de la firma la care suntem abonaţi.

Thomas Corley îi sfătuieşte pe cei care vor să se îmbogăţească să îşi cumpere maşini second hand pentru că sunt mai ieftine şi oferă aceleaşi avantaje ca o maşină nouă.

Folosirea cupoanelor de reducere joacă un rol important în economisirea banilor şi pot reduce cu până la 70% din cheltuielile casnice lunare.

Păstrarea costurilor casnice nu trebuie să depăşească 30% din salariul net al familiei.

Magazinele de reduceri pot fi folositoare uneori, astfel că unele produse pot costa mai puţin acolo decât în alte magazine care comercializeaeză aceleaşi lucruri.

Stabilirea obiectivelor atunci când mergem la cumpărături ne ajută să ne gestionăm mai bine banii. Ne putem propune o sumă maximă pe care vrem să o cheltuim într-o lună la cumpărături şi astfel, nu vom mai fi tentaţi să facem alte achiziţii.

Deschiderea mai multor depozite în care să împărţim banii, spre exemplu banii pentru fondul de pensie, cont de economii sau cheltuieli preferenţiale este un bun exemplu de cum ne putem organiza mai bine veniturile.

Gestionarea cheltuielilor este un proces complex, dar dacă îl respectăm putem avea surprize plăcute la sfârşitul lunii.

Un alt cercetător a descoperit, în urma a mii de interviuri luate oamenilor bogaţi, că toţi aveau un lucru în comun: se educau singuri prin lectură.

„Mergi în casa unei persoane bogate şi unul din primele lucruri pe care le vei sesiza este o bibliotecă cu cărţi pe care le-a folosit pentru a se educa pentru a avea mai mult succes”, a declarat Siebold, acum un speaker şi trainer cunoscut, autor al cărţii „How Rich People Think”. Printre clienţii lui se numără Volvo, Toyota, Philip Morris, Procter & Gamble şi Johnson & Johnson.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO