Business Internaţional

​E oficial: Şefa FMI Christine Lagarde va vizita România în 15 şi 16 iulie. Creşterea economică va fi tema principală a discuţiilor

​E oficial: Şefa FMI Christine Lagarde va vizita...

Autor: Claudia Medrega

02.07.2013, 18:38 287

Este pentru a treia oară după 1990, când un şef al FMI va vizita Bucureştiul. Lagarde se va întâlni cu autorităţile şi factorii de decizie politici, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic pentru a discuta despre perspectivele economice actuale şi provocările viitoare.

La Bucureşti, Christine Lagarde va ţine un discurs cu privire la România şi Europa de Est, care se va concentra pe identificarea unei noi paradigme de creştere pentru regiune, conform  informaţiilor transmise de FMI.

România este unul dintre cei mai mari clienţi ai FMI din Uniu­nea European, care continuă în mod atipic să beneficieze şi de asistenţa tehnică şi financiară a Băncii Mondiale şi se află pe locul al treilea ca volum al investiţiilor în portofoliul Băn­cii Europene pentru Recon­strucţie şi Dezvoltare (BERD).

Consiliul Director al FMI a avizat săptămâna trecută ultimele două evaluări ale acordului stand-by preventiv şi a aprobat scrisoarea de intenţie, acordul parafat în primăvara anului 2011 finalizându-se cu succes.

Vizita şefei FMI survine după ce la începutul lunii mai a ajuns la Bucureşti Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, în iunie a venit Sir Suma Chakrabarti, preşedintele BERD, iar în martie ajungea la Bucureşti şi Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Şefa FMI va vizita şi Lituania în 17 şi 18 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO